Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Αντώνης Αργυρός

Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης - Ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας – Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο Κρήτης. 
Ιστοσελίδα:  http://users.ics.forth.gr/~argyros 

Τίτλος Ανακοίνωσης:  
Αναπτύσσοντας μηχανές που αντιλαμβάνονται την ανθρώπινη παρουσία: Από τα επιτεύγματα και τις προκλήσεις του σήμερα, στις ευκαιρίες και τους κινδύνους του αύριο

Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμη και Μηχανική Υπολογιστών, Τεχνητή Νοημοσύνη, Υπολογιστική Όραση, Ρομποτική, Διάχυτη Νοημοσύνη 

Περίληψη: Η υπολογιστική όραση είναι ένας τομέας της τεχνητής νοημοσύνης που στοχεύει στην ανάπτυξη τεχνικών συστημάτων με ικανότητες αντίληψης του περιβάλλοντος μέσω της επεξεργασίας εικόνων και video. Στην ομιλία αυτή εστιάζουμε κυρίως σε θέματα που αφορούν στην υπολογιστική οπτική αντίληψη πτυχών της ανθρώπινης παρουσίας, δηλαδή στην ικανότητα ενός τεχνικού συστήματος να εκτιμά τη γεωμετρία και την κίνηση του ανθρώπινου σώματος,  να αναγνωρίζει τη δράση και τη συμπεριφορά του, ή ακόμα και να αποτιμά τη συναισθηματική του κατάσταση. Στην ειδική αυτή περιοχή, δίνουμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα από την ερευνητική μας δραστηριότητα και επισημαίνουμε την σημαντική ώθηση που έχει δοθεί από τη χρήση τεχνικών μηχανικής μάθησης και βαθέων νευρωνικών δικτύων. Επίσης, δίνουμε παραδείγματα εφαρμογών που έχουν αναπτυχθεί, με βάση αυτές τις τεχνολογίες, στο χώρο της ρομποτικής και των περιβαλλόντων διάχυτης νοημοσύνης. Η παρουσίαση ολοκληρώνεται με κάποιες προσωπικές εκτιμήσεις για το μέλλον της περιοχής, καθώς και για τις ευκαιρίες αλλά και τους κινδύνους που δημιουργούνται από τη σχετική επιστημονική και τεχνολογική ανάπτυξη. 

 


Αντώνης Αργυρός

Me And AI Applied philosophy research lab Hellenic Republic
Το πρώτο διεπιστημονικό συνέδριο για την Τεχνητή και Ενισχυμένη Νοημοσύνη διοργανώνεται από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης. Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει πτυχές που σχετίζονται με τις ηθικές, νομικές, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις της χρήσης των καινοτόμων τεχνολογιών νοημοσύνης στην καθημερινή ζωή.
facebook twitter instagram youtube linkedin

NEWSLETTERmapΤεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι, Αθήνα, 11854

emailΓενικό Ταχυδρομείο: info@meandai.gr
phoneΓραμμή Υποστήριξης Συνεδρίου: Μαρία Κατάρτη
mobΕπικοινωνία για Ακαδημαϊκά Θέματα: Δρ. Άλκης Γούναρης