Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

ΝΕΑ

O Francois Pachet της Spotify, Keynote Speaker στο Διεθνές Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης

29-01-2020 11:59

Το 1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης με τίτλο Me and AI Human Concerns, Artificial Minds (www.meandai.gr) θα έχει την τιμή να υποδεχτεί ως προσκεκλημένο ομιλητή τον Francois Pachet, ιδρυτή και διευθυντή του Spotify Creator Technology Lab. 

O Francois Pachet είναι Γάλλος επιστήμων και μουσικός με εξειδίκευση στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και τους Υπολογιστές. Είναι, δε, εκ των πρωτοπόρων και κορυφαίων στην έρευνα της τεχνητής νοημοσύνης για τη μουσική. Στα πρώτα του βήματα διετέλεσε Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Piere et Marie Curie, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκε στο Sony – Computer Science Laboratory στο Παρίσι, όπου ξεκίνησε την έρευνα για τη μουσική και την τεχνητή νοημοσύνη. Το 2014 προήχθη σε Διευθυντή του Sony – CSL, ενώ από το 2017 ηγείται του Spotify's Creator Research Technology στο Παρίσι.

Το Spotify's Creator Research Technology  έχει δημιουργήσει εργαλεία που βοηθούν τους καλλιτέχνες να παράγουν μουσική μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. 

Μερικές από τις σημαντικότερες επιτυχίες του Francois Pachet αφορούν στη δημιουργία καινοτόμων και δημοφιλών υπολογιστικών εργαλείων για τη μουσική όπως το Continuator, τα Flow Machines και το Flow Composer, το LSDB, το Virtuoso και το Popular Music Browser.  Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Pachet είναι ο παραγωγός του  Hello World, του πρώτου άλμπουμ μουσικής που έχει δημιουργηθεί με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου στην αίθουσα Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι (Πειραιώς 100).

Για πληροφορίες σχετικά με ακαδημαϊκά θέματα μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Δρ. Άλκη Γούναρη στο alkisg@philosophy.uoa.gr
Για πληροφορίες σχετικά με ζητήματα δημοσιότητας και χορηγιών μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κύριο Γιώργο Σακελλόπουλο, DIRECTION BUSINESS NETWORK στο gsak@direction.gr



Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Δελτίο Τύπου
Ενημέρωση: 20-02-2020 12:17 - Μέγεθος: 343.65 KB
O Francois Pachet της Spotify, Keynote Speaker  στο Διεθνές Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης

Me And AI Applied philosophy research lab Hellenic Republic
Το πρώτο διεπιστημονικό συνέδριο για την Τεχνητή και Ενισχυμένη Νοημοσύνη διοργανώνεται από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης. Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει πτυχές που σχετίζονται με τις ηθικές, νομικές, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις της χρήσης των καινοτόμων τεχνολογιών νοημοσύνης στην καθημερινή ζωή.
facebook twitter instagram youtube linkedin

NEWSLETTER



mapΤεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι, Αθήνα, 11854

emailΓενικό Ταχυδρομείο: info@meandai.gr
phoneΓραμμή Υποστήριξης Συνεδρίου: Μαρία Κατάρτη
mobΕπικοινωνία για Ακαδημαϊκά Θέματα: Δρ. Άλκης Γούναρης