Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ντοκιμαντέρ «Do You Trust This Computer »

24-01-2020 15:49

Τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου, θα προβληθεί σε πανελλήνια πρεμιέρα το βραβευμένο αμερικανικό ντοκιμαντέρ με τίτλο “Do You Trust This Computer?” το οποίο περιγράφει τα επιτεύγματα, τα πλεονεκτήματα αλλά και τους κινδύνους της Τεχνητής Νοημοσύνης. Προσωπικότητες όπως οι Jonathan Nolan, Ray Kurzweil, Elon Musk, Max Tegmark, Andrew Ng, Peter Singer, Eric Horvitz, Stuart Russell κ.α. καταθέτουν την εμπειρία, τις προβλέψεις αλλά τις ανησυχίες τους για μια πιθανόν ανεξέλεγκτη ΤΝ στο άμεσο μέλλον.

Μετά το τέλος της προβολής θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με το κοινό και προσκεκλημένους ομιλητές, όπως ενδεικτικά o καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μανώλης Πατηνιώτης και ο συγγραφέας Νίκος Δήμου. 
Η διάρκεια προβολής είναι 80 λεπτά και η συνολική διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι 2 ώρες και 30 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου μικρού διαλείμματος). 


Προβολή ντοκιμαντέρ «Do You Trust This Computer »Me And AI Applied philosophy research lab Hellenic Republic
Το πρώτο διεπιστημονικό συνέδριο για την Τεχνητή και Ενισχυμένη Νοημοσύνη διοργανώνεται από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης. Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει πτυχές που σχετίζονται με τις ηθικές, νομικές, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις της χρήσης των καινοτόμων τεχνολογιών νοημοσύνης στην καθημερινή ζωή.
facebook twitter instagram youtube linkedin

NEWSLETTERmapΤεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι, Αθήνα, 11854

emailΓενικό Ταχυδρομείο: info@meandai.gr
phoneΓραμμή Υποστήριξης Συνεδρίου: Μαρία Κατάρτη
mobΕπικοινωνία για Ακαδημαϊκά Θέματα: Δρ. Άλκης Γούναρης