Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βιωματικό εργαστήριο για παιδιά: Μουσικοί Αυτοσχεδιασμοί με Τεχνητή Νοημοσύνη

24-01-2020 15:50

Την πρώτη μέρα του συνεδρίου, παιδιά θα προσκληθούν να αυτοσχεδιάσουν με ένα υπολογιστικό σύστημα στο πιάνο. Το παιδί παίζει μια μελωδία, το σύστημα απαντά πίσω, και ούτω καθεξής, δημιουργώντας έτσι ένα μουσικό διάλογο που επιτρέπει στα παιδιά να προχωρήσουν  τη μουσικότητα και τη δημιουργικότητά τους. Θα συζητήσουμε επίσης τη παιδαγωγική χρήση σε τυπικό και άτυπο περιβάλλον και τα δυνητικά οφέλη για τα παιδιά. Δεν χρειάζονται προηγούμενες μουσικές γνώσεις.  To σύστημα δημιούργησε η Sony CSL κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού προγράμματος MIROR.  

Η διάρκεια της δράσης προβλέπεται από 60 – 90 λεπτά αναλόγως τον αριθμό των συμμετεχόντων. 
Η δράση οργανώνεται με την συνεργασία του Εργαστηρίου Μουσικής, Γνωσιακών Επιστημών και Κοινότητας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών


Βιωματικό εργαστήριο για παιδιά: Μουσικοί Αυτοσχεδιασμοί με Τεχνητή Νοημοσύνη

Me And AI Applied philosophy research lab Hellenic Republic
Το πρώτο διεπιστημονικό συνέδριο για την Τεχνητή και Ενισχυμένη Νοημοσύνη διοργανώνεται από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης. Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει πτυχές που σχετίζονται με τις ηθικές, νομικές, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις της χρήσης των καινοτόμων τεχνολογιών νοημοσύνης στην καθημερινή ζωή.
facebook twitter instagram youtube linkedin

NEWSLETTERmapΤεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι, Αθήνα, 11854

emailΓενικό Ταχυδρομείο: info@meandai.gr
phoneΓραμμή Υποστήριξης Συνεδρίου: Μαρία Κατάρτη
mobΕπικοινωνία για Ακαδημαϊκά Θέματα: Δρ. Άλκης Γούναρης