Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Δημήτρης Βασιλάκης

Σαξοφωνίστας - Διδάσκων και Ερευνητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μουσική Τεχνολογία και Σύγχρονες Πρακτικές» του τμήματος Μουσικών Σπουδών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Τίτλος Event:
Δημήτρης Βασιλάκης: Αυτοσχεδιασμός τζαζ και τεχνητή νοημοσύνη

Περίληψη: Ο Δημήτρης Βασιλάκης παρουσιάζει το “Jazz & AI interaction” βασισμένο στη χρήση του DYC12 και του Omax system, προγραμμάτων μουσικής Τεχνητής Νοημοσύνης (Τ.Ν.) που έχει αναπτύξει το γαλλικό ερευνητικό ινστιτούτο IRCAM.
Το όλο σύστημα αλληλεπιδρά σε ζωντανό χρόνο με ανθρώπους-μουσικούς αναδιατάσσοντας θραύσματα μουσικού και οπτικού υλικού. Χρησιμοποιεί ως ‘εισόδους’ του πρωτότυπη μουσική και ποίηση παραγόμενη από τους ανθρώπους-μουσικούς, ενώ η απόκρισή του ενεργοποιείται και διέπεται από τα ακουστικά χαρακτηριστικά των εν λόγω ‘εισόδων’.
Μουσική και ποίηση από το Δημήτρη Βασιλάκη. 

Το οπτικό-εικαστικό υλικό δημιουργήθηκε από τη visual artist Λυδία Βενιέρη για το «Χορό της Πασιφάης», μια μουσική σύνθεση του Δημήτρη Βασιλάκη που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Jazz Democracy Forum, στα Ηνωμένα Έθνη. 

Η συναυλία και η παρουσίαση θα εστιάσουν στην προσέγγιση του αυτοσχεδιασμού τζαζ ως εξιστόρηση, στη σχέση του με τη γλώσσα, την ποίηση και τον πεζό λόγο καθώς και τις εφαρμογές του στην T.N. και τα συστήματα επεξεργασίας της φυσικής γλώσσας. Επίσης, διερευνούμε την επίδραση μιας τέτοιας εφαρμογής της Τ.Ν. σε σημαντικές έννοιες του αυτοσχεδιασμού τζαζ, όπως η υπό τον Sonny Rollins έννοια της «θεματικής ανάπτυξης/γραμμικότητας» και η υπό τον John Coltrane έννοια των «πέπλων  ήχου/καθετότητας».  

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 3η ημέρα του συνεδρίου (1η Απριλίου 2020) στις 20:00 και θα περιλαμβάνεται το πρόγραμμα του ASF2020.

Συμμετέχοντες: Δημήτρης Βασιλάκης, Τηλέμαχος Μούσας, Γιώργος Αποστολόπουλος, Δημήτρης Σμαϊλης, Νέστορας Βασιλάκης

 


Δημήτρης Βασιλάκης

Me And AI Applied philosophy research lab Hellenic Republic
Το πρώτο διεπιστημονικό συνέδριο για την Τεχνητή και Ενισχυμένη Νοημοσύνη διοργανώνεται από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης. Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει πτυχές που σχετίζονται με τις ηθικές, νομικές, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις της χρήσης των καινοτόμων τεχνολογιών νοημοσύνης στην καθημερινή ζωή.
facebook twitter instagram youtube linkedin

NEWSLETTERmapΤεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι, Αθήνα, 11854

emailΓενικό Ταχυδρομείο: info@meandai.gr
phoneΓραμμή Υποστήριξης Συνεδρίου: Μαρία Κατάρτη
mobΕπικοινωνία για Ακαδημαϊκά Θέματα: Δρ. Άλκης Γούναρης