Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Μιχαήλ Μαντζανάς

Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής και Βυζαντινής Φιλοσοφίας στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών με κύριο ερευνητικό πεδίο τη Συμβουλευτική Φιλοσοφία και τη Φιλοσοφία της Αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης.

Τίτλος Ανακοίνωσης:
Artificial Intelligence and Life Coaching

Επιστημονικό Πεδίο: Ηθική των μηχανών και Φιλοσοφική Συμβουλευτική. 
Λέξεις κλειδιά: Νοημοσύνη, ψυχή, Ηθικοί κώδικες, Ηθικά προβλήματα, Ανθρώπινα δικαιώματα.

Περίληψη: H πρώτη προσομοίωση ψυχοθεραπευτή σε σύστημα τεχνητής νοημοσύνης επιχειρήθηκε ήδη από το 1966. Από τότε μέχρι σήμερα, πλήθος εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης έχουν ποικιλότροπα μεταμορφώσει το πεδίο της ψυχολογικής και φιλοσοφικής συμβουλευτικής και διεκδικούν τον ρόλο του προσωπικού συμβούλου. Ωστόσο, δεν είναι σαφές το πλαίσιο, οι ηθικοί κώδικες και οι κατευθυντήριες οδηγίες, που θα πρέπει να διέπουν τη χρήση αυτών των εργαλείων. Σε αυτήν την παρουσίαση σκιαγραφούνται τα σύγχρονα σχετικά ηθικά προβλήματα που έχουν ανακύψει.


Μιχαήλ Μαντζανάς

Me And AI Applied philosophy research lab Hellenic Republic
Το πρώτο διεπιστημονικό συνέδριο για την Τεχνητή και Ενισχυμένη Νοημοσύνη διοργανώνεται από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης. Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει πτυχές που σχετίζονται με τις ηθικές, νομικές, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις της χρήσης των καινοτόμων τεχνολογιών νοημοσύνης στην καθημερινή ζωή.
facebook twitter instagram youtube linkedin

NEWSLETTERmapΤεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι, Αθήνα, 11854

emailΓενικό Ταχυδρομείο: info@meandai.gr
phoneΓραμμή Υποστήριξης Συνεδρίου: Μαρία Κατάρτη
mobΕπικοινωνία για Ακαδημαϊκά Θέματα: Δρ. Άλκης Γούναρης