Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Δημήτρης Καλλές

Αναπληρωτής Καθηγητής - Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο - Τεχνητή Νοημοσύνη

Τίτλος Ανακοίνωσης:
Human-Computer Learning and Interaction in a Virtual Laboratory

Επιστημονικό πεδίο: Τεχνητή Νοημοσύνη και αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή στην εκπαίδευση  

Λέξεις κλειδιά: Προσομοίωση, εικονικό εργαστήριο, αυτοματοποιημένη βαθμολόγηση (Simulation, Virtual Laboratory, Automated Scoring)

Περίληψη: Τα σύγχρονα εργαστήρια έχουν πολύπλοκα και ευαίσθητα όργανα που απαιτούν συστηματική εκπαίδευση για να αξιοποιηθούν. Όταν αυτή η εκπαίδευση είναι διαθέσιμη μόνο στον εργαστηριακό χώρο, ο κίνδυνος για ατυχήματα και βλάβες είναι υπαρκτός και, πέρα από τα θέματα κόστους και υγείας/ασφάλειας, μπορεί να επηρεάσει όλες τις δραστηριότητες του εργαστηρίου.
Με δεδομένο το υψηλό κόστος λειτουργίας και συντήρησης του εξοπλισμού αυτού, το ερευνητικό έργο Onlabs στοχεύει στην ανάπτυξη τεχνολογίας για την ανακάλυψη, δοκιμή και αξιολόγηση τεχνικών εκπαίδευσης σε σχέση με διάφορα καθήκοντα και λειτουργίες που λαμβάνουν χώρα εντός ενός ρεαλιστικού περιβάλλοντος.
Το βασικό κίνητρο για την ανάπτυξη του Onlabs δόθηκε από την ανάγκη να είναι πιο παραγωγική η παρουσία των φοιτητών του ΕΑΠ στα εργαστήρια: κάνουμε τη βασική υπόθεση πως αν οι φοιτητές έχουν προετοιμαστεί με χρήση ρεαλιστικής προσομοίωσης στο χειρισμό όσο το δυνατόν περισσότερων οργάνων και στην εκτέλεση όσο των δυνατόν περισσότερων εισαγωγικών πειραμάτων, τότε όταν θα έρχονται στο εργαστήριο θα μπορούν να εκτελούν τα πειράματα με πιο μεγάλη αυτοπεποίθηση και θάρρος και με λιγότερες βλάβες εξοπλισμού ή άλλα μικροατυχήματα.
Η παρουσίαση συνοψίζει τις εργασίες ανάπτυξης και περιγράφει τρέχουσες και μελλοντικές εργασίες που βασίζονται πάνω σε προχωρημένες τεχνολογίες αλληλεπίδρασης ανθρώπου-υπολογιστή αλλά και σε εφαρμοσμένη τεχνητή νοημοσύνη.

 


Δημήτρης Καλλές

Me And AI Applied philosophy research lab Hellenic Republic
Το πρώτο διεπιστημονικό συνέδριο για την Τεχνητή και Ενισχυμένη Νοημοσύνη διοργανώνεται από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης. Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει πτυχές που σχετίζονται με τις ηθικές, νομικές, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις της χρήσης των καινοτόμων τεχνολογιών νοημοσύνης στην καθημερινή ζωή.
facebook twitter instagram youtube linkedin

NEWSLETTERmapΤεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι, Αθήνα, 11854

emailΓενικό Ταχυδρομείο: info@meandai.gr
phoneΓραμμή Υποστήριξης Συνεδρίου: Μαρία Κατάρτη
mobΕπικοινωνία για Ακαδημαϊκά Θέματα: Δρ. Άλκης Γούναρης