Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

ΝΕΑ

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ συνεργάζεται με την ΕΕΤΝ

24-01-2020 16:00

Ανακοινώνεται ότι το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ στοχεύοντας στην προώθηση της συζήτησης και μελέτης της Τεχνητής Νοημοσύνης και των εφαρμογών της σύναψε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Τεχνητής Νοημοσύνης. Άμεσο αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι η διοργάνωση του 1 ου Διεπιστημονικού Συνεδρίου για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα με τίτλο Me and AI: Human Concerns Artificial Minds.

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ ανήκει στο Τμήμα Φιλοσοφίας, του οποίου αποτελεί ανεξάρτητη δομή. Διευθυντής του Εργαστηρίου είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Εφαρμοσμένης Ηθικής του Ε.Κ.Π.Α. Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης. Σκοπός του Εργαστηρίου είναι η κάλυψη σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο των ερευνητικών και διδακτικών αναγκών του Τμήματος Φιλοσοφίας ιδίως στην περιοχή της Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας. Το Εργαστήριο αποβλέπει σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και διακρατικούς φορείς. Για τον λόγο αυτό από το 2016 φιλοξενεί το Ελληνικό Κλιμάκιο της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO (University of Haifa).

Επίσης στις κύριες επιδιώξεις του ανήκουν, μεταξύ άλλων, η διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων (ημερίδων και συνεδρίων), η έκδοση επίτομων έργων, επιστημονικών σειρών και επιστημονικού περιοδικού, καθώς και η πρόσκληση σημαντικών Ελλήνων και ξένων επιστημόνων. Στα πλαίσια αυτά εκδίδεται από το 2016 το διεθνές επιστημονικό περιοδικό για τη Φιλοσοφία, Conatus - Journal of Philosophy. 

Το Conatus αποτελεί το μοναδικό επιστημονικό περιοδικό για τη Φιλοσοφία με έδρα την Ελλάδα, το οποίο εκδίδεται ηλεκτρονικά δύο φορές το χρόνο ως open-access journal. Κάθε δημοσίευση στο Conatus κρίνεται μέσω διπλής τυφλής ομότιμης αξιολόγησης. Η ηλεκτρονική του έκδοση γίνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) το οποίο παρέχει υπηρεσίες ηλεκτρονικής καταλογογράφησης, διατήρησης και αποθήκευσης.

Περισσότερα για το ΕΕΦ θα βρείτε: http://www.philosophylab.philosophy.uoa.gr/to- ergastirio.html

Η Ελληνική Εταιρία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ) είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1988 με κύριο στόχο την οργάνωση και προώθηση της έρευνας σχετικά με την ΤΝ στην Ελλάδα. Η ΕΕΤΝ από το 1996 είναι ενταγμένη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Συντονισμού Τεχνητής Νοημοσύνης. Σημερινός Διευθυντής της είναι κ Καθ. Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος. 

Περισσότερες πληροφορίες για την ΕΕΤΝ θα βρείτε: https://www.eetn.gr/index.php


Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ συνεργάζεται με την ΕΕΤΝ

Me And AI Applied philosophy research lab Hellenic Republic
Το πρώτο διεπιστημονικό συνέδριο για την Τεχνητή και Ενισχυμένη Νοημοσύνη διοργανώνεται από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης. Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει πτυχές που σχετίζονται με τις ηθικές, νομικές, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις της χρήσης των καινοτόμων τεχνολογιών νοημοσύνης στην καθημερινή ζωή.
facebook twitter instagram youtube linkedin

NEWSLETTER



mapΤεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι, Αθήνα, 11854

emailΓενικό Ταχυδρομείο: info@meandai.gr
phoneΓραμμή Υποστήριξης Συνεδρίου: Μαρία Κατάρτη
mobΕπικοινωνία για Ακαδημαϊκά Θέματα: Δρ. Άλκης Γούναρης